Bokförlaget Forum, 2024-08-15

Foto: Peter Knutson

Simona Ahrnstedt släpper ny bokserie: Nu är det dags för hämnd

Efter femton år som Sveriges romancedrottning breddar Simona Ahrnstedt sitt författarskap genom att släppa en ny underhållningsserie med fokus på hämnd. Första delen, Charlies hämnd, finns ute 29 oktober.

I arbetet med den nya serien har Simona Ahrnstedt utmanat sig själv och i researchsyfte bl a besökt ett kvinnofängelse, gått självförsvarskurs och internetdejtat hänsynslösa romansbedragare.

Simona Ahrnstedt:

Foto: Peter Knutson

– Researchen har varit otrolig! Att besöka fängelset förändrade mig i grunden. Tillvarons orättvisor kan inte bli tydligare än på en sådan plats. De intagnas utsatthet, och deras tillvaro i ett överfyllt fängelse, skär sig verkligen mot politikers snack om ”hårdare tag”. Jag undrar om de har sett det jag har sett – och nu skildrar i min nya serie.

Charlies hämnd handlar om Charlie Andersson, en laglydig och vanlig ung kvinna, med bra jobb och en fästman hon älskar. På en överraskningsfest dyker polisen upp. Charlie anklagas för allvarliga brott och döms till flera års fängelse. När hon äntligen släpps ligger livet i spillror. Charlie börjar pussla ihop ledtrådarna till vad som egentligen hände.

Simona Ahrnstedt:

– Charlies hämnd är min mest personliga roman hittills. För första gången har jag gett en huvudperson min egen tjeckiska bakgrund, med allt vad det innebär. Drivkraften i berättelsen är att ta reda på sanningen, och att hämnas. Charlie är beredd att göra vad som krävs för att sätta dit de som förstörde hennes liv. Hämnd är en av urberättelserna och något som fängslar och som alla har en åsikt om.

Men även om romantiken har fått ge plats för mörkare känslor kommer Simonas trogna läsare inte att bli besvikna.

– Detta är Simona extra allt; spänning, kärlek, humor, svek… och ja, det blir hett! En riktigt klassisk underhållningsroman, lovar förläggare Teresa Knochenhauer.

Om författaren

Simona Ahrnstedt är författare och psykolog. Hennes romaner har hyllats av såväl läsare som kritiker och branschikoner som Marian Keyes. Hennes böcker utkommer i tjugofyra länder, bland annat USA, Tyskland och hela Norden. Bara i Sverige har de sålt i över en miljon exemplar.

Simona är född i Prag 1967 och kom som flykting till Sverige året därpå. Hon älskar att påta på sin kolonilott, tränar cirka en gång i månaden och finns på Instagram under användarnamnet @simonaahrnstedt där hennes #11fika är ett omåttligt populärt inslag.

Charlies hämnd, första delen i serien Charlies hämnd ges ut 29 oktober 2024.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se