Bokförlaget Forum, 2024-08-05

Nervkittlande spänning i uppföljaren till Fräls oss ifrån ondo

”Den är så sjukt spännande! Och läskig, på ett krypande, oroande, hotfullt sätt som gör att jag måste fortsätta läsa ..., skrev Vestmanlands Läns Tidning om Johannes Selåkers solodebut Fräls oss ifrån ondo. Smart och välskriven spänning i sektmiljö helt enkelt. Nu följer Johannes upp med Syndafallet och i denna andra del i serien Blodslinjen söker den karismatiska journalisten Selma Halilović sanningen om ett mystiskt dödsfall i en småstad där ingen vill prata men alla har något att dölja.

Om Syndafallet

Stinkande rök från en brinnande soptipp sprids över den värmländska småstaden. I den pyrande askan hittas kvarlevorna av en man. Vilka hemligheter har han tagit med sig in i döden? I en ensligt belägen jaktstuga startar realitystjärnan Roxy Carlsson en videoinspelning. Hon ska avslöja namnet på sin fars mördare. I samma stund hörs fotsteg utanför dörren.

Den gravida kvällstidningsjournalisten Selma Halilović plågas av dåligt samvete. Varför lyssnade hon inte när den försvunna realitystjärnan sökte upp henne? Nu jagar Selma en hemlighet många är beredda att gå långt för att bevara.

Syndafallet utkommer samtidigt som ljudbok i uppläsning av Magnus Roosman. Fräls oss ifrån ondo utkommer samtidigt också i pocket.

Sagt om första boken Fräls oss ifrån ondo

”Den är så sjukt spännande! Och läskig, på ett krypande, oroande, hotfullt sätt som gör att jag måste fortsätta läsa ... Det är verkligt nervkittlande läsning från första till sista sidan. ... Jag läste ut boken sent en natt och vaknade några timmar senare av en mardröm, men det var det värt. Jag hoppas att vi får möta Selma Halilovic igen i framtiden.” Vestmanlands Läns Tidning

”Jag sträckläste Fräls oss ifrån ondo som har ett imponerande driv. … Samtidigt är [Selmas] bakgrund som flykting från Bosnien med tungt bagage av försvunnen pappa och försvunnen bästa väninna intressant. Det temat kommer säkert att få ännu större utrymme i seriens kommande delar som jag ser mycket fram emot att läsa.” Skånska Dagbladet

”Det som dröjer sig kvar är den varsamma skildringen av tonåringarna och deras känslor i den trångsynta sektmiljön; när Majas starka frihetslängtan utnyttjas gör det så ont.” Göteborgs-Posten

”Selåkers språk är frejdigt, rappt och ger rikligt med bilder. Karaktärerna är levande och trovärdiga. ... boken är spännande och författarens skrivarglädje går det inte att ta miste på.” BTJ (betyg 4)

Foto: Gabriel Liljevall

Om Johannes Selåker

Johannes Selåker är författare och journalist med bakgrund på Aftonbladet, Expressen och Aller Media, där han varit såväl nyhetschef som redaktionschef. Han var också ansvarig för flera av de stora metoo-granskningarna 2017. Tillsammans med Pascal Engman skriver han den framgångsrika serien Skymningsland, där Till minne av en mördare och de två efterföljande böckerna sammanlagt sålt i mer än 250 000 exemplar. Syndafallet är den andra delen i serien Blodslinjen som inleddes med Fräls oss ifrån ondo 2023.