Bokförlaget Forum, 2024-09-24

Bokförlaget Forum firar 80 år med ett nytt klassikersläpp

I samband med att Bokförlaget Forum fyller 80 år återutges fyra av förlagets historiskt betydande titlar i ett klassikersläpp. Det är Älskade av Toni Morrison, Den femte sanningen av Doris Lessing, Hollywoodfruar av Jackie Collins samt Isprinsessan av Camilla Läckberg. Böckerna lanseras under årets bokmässa i Göteborg.

Ebba Östberg, publicistisk chef på Bokförlaget Forum:

– De titlar vi valt att ge ut på nytt representerar den breda utgivning Bokförlaget Forum har idag och alltid har haft – såväl bästsäljare som Nobelpristagare. Det är böcker som älskats av miljontals läsare världen över, som varit nyskapande, betydelsefulla för sin samtid men som också utmanat existerande konventioner. Böcker vi är mycket stolta över att nu få ge ut på nytt i Forumbiblioteket.

Bokförlaget Forum grundades år 1944 av den visionäre förläggaren Adam Helms som drev det i tre decennier och spelade en avgörande roll i att etablera Forum som ett ledande förlag i Sverige. Han lanserade även Forumbiblioteket – en klassikerserie som skulle komma att vara marknadsledande i Sverige i ett halvt sekel. Förlagets och seriens första bok gavs ut år 1944 och var Ernest Hemingways Klockan klämtar för dig.

Annie Kabala, förlagschef på Bokförlaget Forum:

– Det känns oerhört kul att tillfälligt få återuppväcka Forumbiblioteket med dessa klassiska titlar. Det blir startskottet på vårt firande, där vi vill uppmärksamma framgångsrika initiativ från vår historia samt lyfta böcker och författare som gjort Bokförlaget Forum till vad det är idag.

Läs mer om böckerna här:

Älskade av Toni Morrison, översättning: Kerstin Hallen och omslagsillustration: Jamilla Okubo

Den femte sanningen av Doris Lessing, översättning: Mårten Edlund och omslagsillustration: Lisa Benk

Hollywoodfruar av Jackie Collins, översättning: Riina Larsson, omslagsillustration: Patrik Svensson, nyskrivet förord: Simona Ahrnstedt

Isprinsessan av Camilla Läckberg, omslagsillustration: Sara R. Acedo

För mer information eller frågor:

Annie Kabala, annie.kabala@forum.se

Ebba Östberg, ebba.ostberg@forum.se