GI-dieten

Den enkla vägen till varaktig viktminskning

Utgivningsdag: 2005-09-14
Recensionsdag: 2005-09-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Färre kolhydrater = färre kilon. Är det så enkelt? Javisst, men det gäller att äta rätt kolhydrater. De nyttiga kolhydraterna har lågt glykemiskt index (GI), det vill säga de höjer blodsockret långsammare och gör dig mätt under en längre tid. Exempel på mat med lågt GI är jordnötter, fullkorsspaghetti, mjölk och choklad.     GI-dieten är en effektiv och hälsosam metod att gå ner i vikt. Genom att följa dess åtta enkla regler och inte äta för mer än de GI-poäng du tilldelats per dag (varje matvara har ett GI) minskar du snabbt i vikt – och stannar där. Men till skillnad från andra bantningsmetoder handlar det inte om att avstå från att äta. Det viktiga är att balansera maten – genom att kombinera viss mat åstadkommer du hälsosamma och läckra måltider samtidigt som du tappar kilon.    GI-dieten är enkel att följa – inga komplicerade kolhydratuträkningar! – och passar alla tillfällen: snabblunchen, krogen, familjemåltiden. Den grundar sig på beprövad vetenskap och är skapad av en av Englands ledande dietister och en motivationsexpert – en oslagbar kombination.     Boken är praktiskt upplagd och innehåller enkla recept på vardagsmat, menyer, checklistor och tips för smart matplanering. Här finns även gott om motivationshöjare, till exempel visualiseringsövningar och affirmationer, och kloka råd så att du inte fastnar på vägen. GI-dieten är realistisk, tillåtande och flexibel – en perfekt bok för alla som avskyr att banta! Azmina Govindji är nutritionist och legitimerad dietist. Hon är känd från brittisk radio och teve samt har skrivit flera böcker (bl.a. med Nina Puddefoot). Hon var till nyligen chefsdietist vid Diabetes UK (motsvarigheten till Svenska Diabetesförbundet) och arbetar i dag för The British Heart Foundation, The Diabetes Research and Wellness Foundation och The British Diebetic Association.  Nina Puddefoot är en av Englands namnkunnigaste motivationsexperter. Hennes arbetsfält sträcker sig över stora delar av världen och hennes kunder består av såväl storföretag och organisationer som enskilda individer. Hon medverkar regelbundet i radio, teve och tidningar. Nina Puddefoot besitter en omvittnat unik förmåga att med en säker kombination av stöd, uppmuntran och utmaningar hjälpa människor genom den process som leder till varaktiga livsstilsförändringar.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-09-14 Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: The GI Plan. Lose weight forever Originalutgåvans utgivningsår: 2004 Antal sidor: 303 Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137127200 (2005-09-14)

GI-dieten

Den enkla vägen till varaktig viktminskning

Utgivningsdag: 2005-09-14
Recensionsdag: 2005-09-14

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Färre kolhydrater = färre kilon. Är det så enkelt? Javisst, men det gäller att äta rätt kolhydrater. De nyttiga kolhydraterna har lågt glykemiskt index (GI), det vill säga de höjer blodsockret långsammare och gör dig mätt under en längre tid. Exempel på mat med lågt GI är jordnötter, fullkorsspaghetti, mjölk och choklad.     GI-dieten är en effektiv och hälsosam metod att gå ner i vikt. Genom att följa dess åtta enkla regler och inte äta för mer än de GI-poäng du tilldelats per dag (varje matvara har ett GI) minskar du snabbt i vikt – och stannar där. Men till skillnad från andra bantningsmetoder handlar det inte om att avstå från att äta. Det viktiga är att balansera maten – genom att kombinera viss mat åstadkommer du hälsosamma och läckra måltider samtidigt som du tappar kilon.    GI-dieten är enkel att följa – inga komplicerade kolhydratuträkningar! – och passar alla tillfällen: snabblunchen, krogen, familjemåltiden. Den grundar sig på beprövad vetenskap och är skapad av en av Englands ledande dietister och en motivationsexpert – en oslagbar kombination.     Boken är praktiskt upplagd och innehåller enkla recept på vardagsmat, menyer, checklistor och tips för smart matplanering. Här finns även gott om motivationshöjare, till exempel visualiseringsövningar och affirmationer, och kloka råd så att du inte fastnar på vägen. GI-dieten är realistisk, tillåtande och flexibel – en perfekt bok för alla som avskyr att banta! Azmina Govindji är nutritionist och legitimerad dietist. Hon är känd från brittisk radio och teve samt har skrivit flera böcker (bl.a. med Nina Puddefoot). Hon var till nyligen chefsdietist vid Diabetes UK (motsvarigheten till Svenska Diabetesförbundet) och arbetar i dag för The British Heart Foundation, The Diabetes Research and Wellness Foundation och The British Diebetic Association.  Nina Puddefoot är en av Englands namnkunnigaste motivationsexperter. Hennes arbetsfält sträcker sig över stora delar av världen och hennes kunder består av såväl storföretag och organisationer som enskilda individer. Hon medverkar regelbundet i radio, teve och tidningar. Nina Puddefoot besitter en omvittnat unik förmåga att med en säker kombination av stöd, uppmuntran och utmaningar hjälpa människor genom den process som leder till varaktiga livsstilsförändringar.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-09-14 Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: The GI Plan. Lose weight forever Originalutgåvans utgivningsår: 2004 Antal sidor: 303 Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137127200 (2005-09-14)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare