Atkinsdieten

Författare: Robert C. Atkins

Utgivningsdag: 2005-05-11
Recensionsdag: 2005-05-11

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vår moderna västerländska kost gör oss allt fetare – trots att konsumtionen av fett sjunker. Men det är inte fettet utan kolhydraterna som är boven. En kost överrik på socker och vitt mjöl gör oss dessutom trötta, irriterade och sjuka.     Den kolhydratfattiga Atkinsdieten hjälper dig att effektivt gå ner i vikt – och stanna där – samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Den minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.    Hur fungerar Atkinsdieten? Övervikt beror oftast på en dåligt fungerande ämnesomsättning. Vi äter kanske en kost alltför rik på kolhydrater (vitt bröd, raffinerat socker) som kroppen inte kan omsätta på ett effektivt sätt. När kolhydraterna sedan omvandlas till glukos och inte förbränns för att ge energi, lagras glukosen i kroppen som fett.     Med Atkinsdieten, som består av fyra faser, sänker du i stället ditt kolhydratintag samtidigt som fettförbränningen ökar. I den sista fasen kan du njuta av att vara slank och må bra resten av ditt liv. Du går alltså effektivt ner i vikt – men med Atkinsmetoden får du dessutom:

·     äta tills du blir mätt, utan att bli övermätt·     kontroll över din aptit ·     njuta av god och näringsrik mat ·     småäta när du känner dig sugen ·     bestående matvanor som hjälper dig att hålla din idealvikt Det här slipper du: ·     känna ständiga hungerkänslor ·     räkna kalorier ·     äta små portioner ·     utesluta smör, majonnäs, grädde och annat fett ·     problem som hör ihop med övervikt Atkinsdieten för dig varsamt genom dietens fyra olika faser. Inspirerande fallbeskrivningar ger stöd på vägen. Kloka råd leder dig förbi fallgroparna. Hundra oemotståndliga recept på allt ifrån ingefärsgrillad fläskfilé och guacamole till belgiska våfflor och chokladtryffel tillfredsställer den kräsnaste läckergom!     Sedan Atkinsdieten lanserades i början av 1990-talet har den hjälpt miljoner människor att varaktigt gå ner i vikt. Atkinsdieten är den grundligt omarbetade och utökade versionen av ursprungsboken. Med stöd i den allra senaste forskningen presenterar den hur Atkinsdieten fungerar och varför just den lyckas där andra bantningsmetoder går bet. Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över. På svenska finns tidigare Atkinsmetoden, Ditt bästa försvar mot åldrande, Atkins för livet samt Atkinsdieteten. Kokboken.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-05-11 Översättare: Kerstin Salomon Originalutgåvans titel: Dr. Atkins' New Diet Revolution Originalutgåvans utgivningsår: 1999 Antal sidor: 483 Mått: 162 x 235 x 31 mm Vikt: 823 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137126623 (2005-05-11)

Fler böcker av författaren

Atkinsdieten

Författare: Robert C. Atkins

Utgivningsdag: 2005-05-11
Recensionsdag: 2005-05-11

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vår moderna västerländska kost gör oss allt fetare – trots att konsumtionen av fett sjunker. Men det är inte fettet utan kolhydraterna som är boven. En kost överrik på socker och vitt mjöl gör oss dessutom trötta, irriterade och sjuka.     Den kolhydratfattiga Atkinsdieten hjälper dig att effektivt gå ner i vikt – och stanna där – samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Den minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.    Hur fungerar Atkinsdieten? Övervikt beror oftast på en dåligt fungerande ämnesomsättning. Vi äter kanske en kost alltför rik på kolhydrater (vitt bröd, raffinerat socker) som kroppen inte kan omsätta på ett effektivt sätt. När kolhydraterna sedan omvandlas till glukos och inte förbränns för att ge energi, lagras glukosen i kroppen som fett.     Med Atkinsdieten, som består av fyra faser, sänker du i stället ditt kolhydratintag samtidigt som fettförbränningen ökar. I den sista fasen kan du njuta av att vara slank och må bra resten av ditt liv. Du går alltså effektivt ner i vikt – men med Atkinsmetoden får du dessutom:

·     äta tills du blir mätt, utan att bli övermätt·     kontroll över din aptit ·     njuta av god och näringsrik mat ·     småäta när du känner dig sugen ·     bestående matvanor som hjälper dig att hålla din idealvikt Det här slipper du: ·     känna ständiga hungerkänslor ·     räkna kalorier ·     äta små portioner ·     utesluta smör, majonnäs, grädde och annat fett ·     problem som hör ihop med övervikt Atkinsdieten för dig varsamt genom dietens fyra olika faser. Inspirerande fallbeskrivningar ger stöd på vägen. Kloka råd leder dig förbi fallgroparna. Hundra oemotståndliga recept på allt ifrån ingefärsgrillad fläskfilé och guacamole till belgiska våfflor och chokladtryffel tillfredsställer den kräsnaste läckergom!     Sedan Atkinsdieten lanserades i början av 1990-talet har den hjälpt miljoner människor att varaktigt gå ner i vikt. Atkinsdieten är den grundligt omarbetade och utökade versionen av ursprungsboken. Med stöd i den allra senaste forskningen presenterar den hur Atkinsdieten fungerar och varför just den lyckas där andra bantningsmetoder går bet. Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över. På svenska finns tidigare Atkinsmetoden, Ditt bästa försvar mot åldrande, Atkins för livet samt Atkinsdieteten. Kokboken.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-05-11 Översättare: Kerstin Salomon Originalutgåvans titel: Dr. Atkins' New Diet Revolution Originalutgåvans utgivningsår: 1999 Antal sidor: 483 Mått: 162 x 235 x 31 mm Vikt: 823 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137126623 (2005-05-11)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare