Bokförlaget Forum, 2024-09-13

Foto: Lisa Wikstrand

Caroline Säfstrand nomineras till Årets personlighet i nordvästra Skåne

Författaren Caroline Säfstrand är en av fyra som nomineras till Årets personlighet i nordvästra Skåne. Vem som får utmärkelsen avslöjas på galan MiH Guld som arrangeras av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Läs mer om priset och gå vidare och rösta

Motivering:

Vi har alla stött på böcker som fångar oss, men få författare har en så genuin förmåga att beröra hjärtat som Caroline Säfstrand. Med sina känslomässigt djupa och tankeväckande romaner har hon inte bara satt Helsingborg på den litterära kartan, utan också gett röst åt vardagens hjältar och de osynliga känslorna som binder oss samman. Genom sin litteratur erbjuder Caroline en fristad för alla som behöver hitta tröst, hopp och förståelse i en föränderlig värld. Hennes böcker är inte bara berättelser – de är livsresor som inspirerar och helar.

Caroline Säfstrand förkroppsligar Helsingborgs själ och är en fantastisk ambassadör för staden. Hon visar gång på gång att kraften i berättelser kan förändra liv och bygga broar mellan människor. Därför förtjänar hon titeln som Årets personlighet i Helsingborg.

Om Caroline Säfstrand

Caroline Säfstrand skriver berörande och underhållande romaner som ofta kretsar kring familjehemligheter, trassliga relationer och läkande vänskap. Min sista önskan är senaste roman och andra delen i den nya serien, vars första del Låt mig berätta allt nominerades till Adlibrispriset Årets feelgood 2023. Caroline tilldelades Årets feelgood på Feelgoodfestivalen 2023 för Sanningen om ostrondykerskan – en bok som också ges ut i bland annat USA. Flera av hennes böcker är översatta till andra språk. I november utkommer hennes nya bok Klubben för en lyckligare jul.